Megahit

SYNTHWAVE PRODUCER ÉS DJ

BIOGRÁFIA

KI VAGYOK ÉN?

Megahit performing
Fotó: @ingridaphoto

NOT YOUR ACTION HERO

Helló. Imre vagyok, és MEGAHIT néven csinálok synthwave zenét.
Emellett DJ szetteket játszom ugyanebben a stílusban élő fellépések és live streamek formájában.
A zenéim témája általában az akciófilmek, a sötét jövőkép, és mindenféle 80-as évekbeli klisé: autós üldözés, utcai leszámolás, háborús jelenetek, disztopikus cyberpunk, retró számítógépek, lövöldözős videojátékok - minden, ami erőt, akciót, feszültséget tartalmaz.

A zene mellett szívesen foglalkozom grafikával, 3D renderinggel, videóvágással... igazából mindennel, ami kreatív. Nagy támogatója vagyok a demoscene szubkultúrának is, illetve néha kazuár gamerkedem.

Szeretnél valamit mondani a zenémmel kapcsolatban? Bookolnál egy synthwave DJ szettet vagy liveactet? Szükséged van zenére egy filmhez vagy videojátékhoz? Írj egy e-mailt a megahit [at] megahit [dot] hu címre

TECH RIDER (LIVE) TECH RIDER (DJ) PRESS KIT

80+ Kiadott zene
40 000+ Spotify hallgató
150 000+ Havi stream
50+ Élő fellépés
20+ Év DJ tapasztalat
300+ Órányi live streaming
200+ Befejezetlen project file
40+ Üveg elfogyasztott whisky
SYNTHWAVE

AZ MEG MICSODA?

A Synthwave (vagy tágabb értelemben Retrowave) egy szubkulturális mozgalom, melynek célja az 1980-as évek zenei és művészeti jellemzőinek és aspektusainak feltámasztása. A synthwave zene a korszak "hagyományos" elektronikus zenei produkciós technikáit ülteti át egy modern környezetbe, mai megoldások és eszközök használatával úgy, hogy minél inkább megtartsa az eredeti, nyolcvanas évekbeli feelinget és hatást. A legtöbb synthwave produckió a korszak klasszikus témáiból merít - ezekben többek közt megtalálható a szeretet, szabadság, bulizás, akció, űrutazás, vagy a számítástechnika. Ezen felül nagyban merít a kor kultikus filmjeiből és televíziós sorozataiból, mint például a Terminator, a Blade Runner, a Miami Vice, a Rambo, a Mad Max, a Die Hard, vagy épp a Knight Rider.

Ahogy a nyolcvanas évek elképzelte a jövő hangzását és érzetét, azt szeretné a synthwave ma átadni a hallgatónak.

ZENE

HALLGASD MEG A MUNKÁM

Itt van egy playlist, amin szerintem a legjobb számaim vannak. Ha még nem hallottál tőlem semmit, akkor ez a legmegfelelőbb kiindulópont.
Ha nincs Spotify-od, ne aggódj, a zeném elérhető a Bandcamp oldalamon, illetve az összes nagy streaming platformon is!

MERCH

VEGYÉL CUCCOKAT

Az évek során készítettem egy csomó merchandise-t is. A zenéim egy része kazettán és CD-n is elérhető, illetve van néhány corporate cyberpunk stílusú ruházat és kiegészítők is.
A termékek pontos elérhetőségéhez és a megrendeléshez látogass el a Bandcamp oldalamra!

  • MGHT/1986 RETRO CYBERPUNK T-shirt - Men's
  • MGHT/1986 RETRO CYBERPUNK T-shirt - Women's
  • MGHT/1986 RETRO CYBERPUNK Hooded sweatshirt
REMIXEK

SZERETEK HOZZÁNYÚLNI A ZENÉKHEZ

Néha szoktam remixeket csinálni számokból, amiket szeretek, hogy kicsit "synthwave-esebbek" legyenek. Természetesen ezek nemhivatalos, házilag készített remixek. Általában a YouTube-ra töltöm fel őket, illetve a DJ szetjeimben találkozhattok velük. Ha esetleg szeretnéd valamelyiket, dobj egy üzenetet, és megkapod, de azért tudd, hogy semmi felelősséget nem vállalok a szerzői jogi következményeket illetően.

KÖZÖSSÉG ÉS PLATFORMOK

KÖVESS MINDENHOL, MINDENHOVA

KAPCSOLAT

KERESS MEG

Ha szeretnél mondani valamit, vagy érdeklődnél a munkám iránt, írj egy e-mailt a megahit [at] megahit [dot] hu címre, vagy keress meg valamelyik közösségi platformon (ld. feljebb).
Mivel kb. az Interneten élek, viszonylag hamar válaszolok.